Genesis Esthétique

Het Coronavirus is ook bij ons in Nederland aangekomen. Kunnen we hier iets mee? Gelukkig wel!

1. was je handen regelmatig en grondig met water en zeep ( 20 seconden);
2. nies of hoest aan de binnenkant van je elleboog;
3. gebruik papieren zakdoekjes en gooi ze weg in een afsluitbare vuilniszak;
4. blijf thuis als je zelf ziek bent, raak je gezicht zo weinig mogelijk aan met je handen;
5. vermijd handen geven;
6. vermijd nauw contact met mensen die ziek zijn.

Verder zijn er producten die je preventief kan gebruiken en die een extra handje meehelpen. Helaas geeft het geen garantie dat je niet ziek wordt maar gebeurt dat toch zijn er wel wat mogelijkheden om te doen.


Preventief:
Handen desinfecteren met Biopure (Ref.GP30P1) Biopure is een antiseptische gel die een snelle desinfectie van de handen geeft. Het is een volledig natuurlijk product. Het bevat natuurlijke alcohol en plantaardig glycerine waardoor de huid niet uitdroogt (zoals bij synthetische handdesinfectie). De etherische oliën geven een fijne geur en extra verzorging. Vetiver werkt antiseptisch, ook tegen parasieten. Het is een herstellende olie. De e.o. van citroengras verfrist en gaat overmatig transpireren tegen. Het versterkt het bindweefsel en verzorgt de huid. Biopuren ( ref. D2201) is voor elke huid geschikt, ook de meest gevoelige.

Gebruiksaanwijzing: Na elke keer neus snuiten of niezen, breng je een nootje aan op je handen. Hiermee ‘was’ je je handen, maar zonder water te gebruiken. Biopure laat geen vet of nat gevoel achter.Désinfectant mains/ ustencile ( Ref. 217)
Handdesinfectie voor onderweg. Krachtig tegen veel micro-organismen omdat het 100% e.o. bevat. Vooral krachtig tegen micro-organismen die in openbare ruimtes voorkomen zoals toiletten. Ideaal om mee te nemen en te gebruiken op het werk waar je gezamenlijk computers gebruikt, deurklinken vastpakt, telefoons gebruikt, enz. Een ‘must’ voor iedereen die werkt in zg. kantoortuinen, de gezondheidszorg, kinderdagverblijven, reist met openbaar vervoer, enz.

Gebruiksaanwijzing: Laat 1 druppel op de handpalm vallen en ‘was’ hier de handen mee. Omdat het een product is dat enkel uit etherische oliën bestaat, wordt de druppel direct door de huid opgenomen en is men beschermdDiffusion Désinfectante ( Ref. 037)
Geurolie desinfectie Deze geurolie bestrijdt micro-organismen in de lucht. Aangezien het Coronavirus overgedragen wordt door hoesten en niezen, vindt verspreiding plaats door de lucht. Plaats daarom in alle leefruimtes thuis en op het werk een houten bol en druppel 2x per dag deze diffusion. Mag ook in de kamer van iemand die ziek is en bij kinderen gebruikt worden.

TT anti infectie ( TT 24)
De etherische oliën in dit product werken direct aan de oorzaak van een probleem. In dit geval het virus. Ze brengen balans en werken ondersteunend. Als je begint te hoesten dan overschakelen naar de TT diepere luchtwegen.

Baume lèvres / Lippenbalsem (ref.094)
Preventief de lippen insmeren met deze balsem. Waarom? Virussen verplaatsen zich het beste door droge lucht (vandaar dat er in de winter meer griep is) en hechten zich het gemakkelijkst aan slijmvliezen die droger zijn. Het Coronavirus verplaatst zich door hoesten en niezen, door de lucht, en komt in het lichaam via de mond. Als de lippen dan al een laagje antivirus crème hebben, worden die virussen daar niet blij van. Bovendien is die huid niet droog, dus minder hecht mogelijkheden. Veel lipverzorgingsproducten leggen een filmpje op de huid waardoor het vocht in de huid blijft en invloed van buitenaf minder schadelijk is. Deze lippenbalsem van S.P.A. doet meer! Hij bevat niet alleen verzorgende plantenoliën en sheabutter die beschermen tegen uitdrogen door een dun filmpje te vormen. Aloë vera beschermt tegen uitdrogen omdat het hydrateert. Maar de balsem bevat ook etherische oliën die in de huid dringen en hun herstellende werking uitvoeren. Zoals patchouli (Pogostemon cablin) en rozenhout (Aniba roseadora). Rozenhout gaat ook infecties tegen en dat is gunstig bij een (dreigende) herpesbesmetting die een koortslip kan geven. Mandarijnolie (Citrus nobilis peel) is een zachte etherische olie die werkt als een moisturizer en verzacht een droge huid. Petit grain (Citrus aurantium amara leaves) kalmeert een pijnlijk gevoel. Goudsbloemextract (Calendula officinalis flower extract) is ontstekingsremmend en bevordert het herstel van wondjes.


Behandelen:

TT resp. inférieurs/ diepere luchtwegen ( Ref.TT42)
Diepe luchtwegen Het blijkt dat het Coronavirus klachten geeft als hoesten en longontsteking. Daarom is deze TT dé TT om in te zetten vanaf het eerste kuchje. Waarom werkt het? Omdat veel etherische oliën eigenschappen hebben om infecties te voorkomen en tegen te gaan. Zoals tijm (Thymus vulgaris) en grove den (Pinus sylvestris pumilio) die niet alleen de infectie tegen gaan maar ook een slijmoplossende werking hebben. Ook monarda (Monardo fistuloso) werkt sterk tegen infecties van de luchtwegen. Lavendelolie (Lavandula angustifolia) versterkt het immuunsysteem en ontspant krampen.


Verder goed handen blijven desinfecteren en de diffusion blijven gebruiken.
Ik hoop dat iedereen gevrijwaard blijft van het virus. Ben je met iemand in contact gekomen die het heeft zou ik het op prijs stellen dat je je afspraak verzet en het aan mij doorgeeft. Ook voor de bescherming van andere klanten, mijn gezin en mijzelf.
Bedankt!
Wens ik iedereen een goede gezondheid toe!
Gezonde groetjes,
Sandra

Op deze nieuwe website een eerste blog. Ik zal iedere keer iets uit lichten om te vertellen over de salon, behandelingen en producten.

Laat ik bij het begin beginnen en dat is de toelichting van de naam van de salon.

GENESIS ESTHÉTIQUE

Genesis betekent begin.

Mijn meisjesnaam is Genesis en daar krijg ik altijd veel complimenten en vragen over. Ook nu de salon zo heet komen er altijd wel vragen over hoe ik op de naam gekomen ben. Daarom schrijf ik in deze blog waarom ik hiervoor gekozen heb.

Ten eerste omdat ik trots ben op de naam. Het is iets wat mijn vader heeft doorgegeven aan mij. Helaas is mijn vader overleden dus dat maakt het voor mij nog dierbaarder. Juist omdat ik vaak complimenten krijg over mijn naam wilde ik deze graag gebruiken voor de salon. Dat ook de betekenis heel goed zou passen kwam ik achter toen ik mij in de naam ging verdiepen.

Genesis betekent heel eenvoudig “begin”. Dit is tegelijkertijd mijn visie van de salon. Namelijk bij het begin beginnen. Ik werk volgens een holistische benadering. Dat wil zeggen dat ik niet alleen naar de buitenkant kijk maar ook naar de binnenkant van iemand. Ik werk op basis van de Franse aromatherapie ( daarover een keer in een andere blog) wat drie dimensionaal werkt dus ook door naar de binnenkant van het lichaam.  Verder kijk ik wanneer dat nodig is naar het voedingspatroon. Daardoor beginnen vaak de problemen. Het is de combinatie van aromatherapie en voeding die een mooi resultaat geven zowel op het uiterlijk maar ook op het innerlijk. Ook daarover meer in een ander blog.

De betekenis van Esthétique is schoonheidsleer dat woord omvat alles wat ik aanbied in de salon.

Ik heb sinds kort een nieuwe logo en ook deze is bedacht met een achterliggende gedachte.

Alles is een spiegel van jou, als jij verandert, verandert alles mee!

De spiegel staat letterlijk voor een spiegel voorhouden. Kijk eens in de spiegel; wat wil jij veranderen? Is het iets wat met je uiterlijk te maken heeft of is het iets wat meer op het innerlijk gebied ligt? Het is  mogelijk je spiegelbeeld te veranderen! De groene tak om de spiegel staat voor de visie van het gebruik van natuurlijke producten. Ik zal de merken waar ik mee werk ook een keer toelichten in een blog. De kersen staan voor gezonde voeding. Voeding is zo belangrijk. Ik kan daarover uit eigen ervaring spreken. Ik heb de kersen expres wat roze gemaakt. Roze is namelijk mijn lievelingskleur. Iedereen in mijn omgeving weet dat dus kon het niet nalaten dit als kleine touch te gebruiken. Het logo is niet strak maar dat past dan ook niet bij mij. Ik hou van brocante in mijn interieur en ben zelf niet een formeel iemand. Ik vond daarom dat een strak logo niet bij mij past maar meer een speels logo maar wel één met inhoud.