Genesis Esthétique

Op deze nieuwe website een eerste blog. Ik zal iedere keer iets uit lichten om te vertellen over de salon, behandelingen en producten.

Laat ik bij het begin beginnen en dat is de toelichting van de naam van de salon.

GENESIS ESTHÉTIQUE

Genesis betekent begin.

Mijn meisjesnaam is Genesis en daar krijg ik altijd veel complimenten en vragen over. Ook nu de salon zo heet komen er altijd wel vragen over hoe ik op de naam gekomen ben. Daarom schrijf ik in deze blog waarom ik hiervoor gekozen heb.

Ten eerste omdat ik trots ben op de naam. Het is iets wat mijn vader heeft doorgegeven aan mij. Helaas is mijn vader overleden dus dat maakt het voor mij nog dierbaarder. Juist omdat ik vaak complimenten krijg over mijn naam wilde ik deze graag gebruiken voor de salon. Dat ook de betekenis heel goed zou passen kwam ik achter toen ik mij in de naam ging verdiepen.

Genesis betekent heel eenvoudig “begin”. Dit is tegelijkertijd mijn visie van de salon. Namelijk bij het begin beginnen. Ik werk volgens een holistische benadering. Dat wil zeggen dat ik niet alleen naar de buitenkant kijk maar ook naar de binnenkant van iemand. Ik werk op basis van de Franse aromatherapie ( daarover een keer in een andere blog) wat drie dimensionaal werkt dus ook door naar de binnenkant van het lichaam.  Verder kijk ik wanneer dat nodig is naar het voedingspatroon. Daardoor beginnen vaak de problemen. Het is de combinatie van aromatherapie en voeding die een mooi resultaat geven zowel op het uiterlijk maar ook op het innerlijk. Ook daarover meer in een ander blog.

De betekenis van Esthétique is schoonheidsleer dat woord omvat alles wat ik aanbied in de salon.

Ik heb sinds kort een nieuwe logo en ook deze is bedacht met een achterliggende gedachte.

Alles is een spiegel van jou, als jij verandert, verandert alles mee!

De spiegel staat letterlijk voor een spiegel voorhouden. Kijk eens in de spiegel; wat wil jij veranderen? Is het iets wat met je uiterlijk te maken heeft of is het iets wat meer op het innerlijk gebied ligt? Het is  mogelijk je spiegelbeeld te veranderen! De groene tak om de spiegel staat voor de visie van het gebruik van natuurlijke producten. Ik zal de merken waar ik mee werk ook een keer toelichten in een blog. De kersen staan voor gezonde voeding. Voeding is zo belangrijk. Ik kan daarover uit eigen ervaring spreken. Ik heb de kersen expres wat roze gemaakt. Roze is namelijk mijn lievelingskleur. Iedereen in mijn omgeving weet dat dus kon het niet nalaten dit als kleine touch te gebruiken. Het logo is niet strak maar dat past dan ook niet bij mij. Ik hou van brocante in mijn interieur en ben zelf niet een formeel iemand. Ik vond daarom dat een strak logo niet bij mij past maar meer een speels logo maar wel één met inhoud.